Kungl. Konsthögskolan, Stockholm, Sverige

Öppen presentation:

Critical Images: Representations, Interrupted

Välkommen till en öppen presentation av kursen Critical Images den 16 maj för presentation av projekt, en publikation och ett sk akvariesamtal.

Representations, Interrupted

Critical Images är en avancerad kurs på konsthögskolan där yrkesverksamma konstnärer inom olika discipliner samlats för att skapa kunskap kring att arbeta med bilder på ett värdigt och etiskt korrekt sätt.

Under kursperioden, och med inbjudna filosofer, lingvister, jurister, konsthistoriker och filmskapare, har man arbetat med konceptet rätten till bilden i en kultur med ett överflöd av bilder. Målet har varit att finna ett progressivt sätt att arbeta med bilder som yrkesverksamma inom uttrycksformen bild, att implementera den inhämtade kunskapen från utbildningen och slutligen öppna upp för en dialog med en bredare publik.

16 Maj, kl 17-21 på Galleri Mejan bjuder vi in till akvariesamtal*.

17:00 Öppning och introduktion av Katarina Nitsch

17.15-18.30 Critical Images akvariesamtal*: Värdighet? – Strategier för att undvika stereotyper, diskriminering och andrafiering i skapandet av bilder.

Deltagare: Martina Anagnostou, Melanie Aronson, Hillevi Duus, Love Ekenberg, Maia Gusberti, Angelica Harms, Tinna Joné, Helene Larsson Pousette, Thuy Nguyen, Johanna Schartau, Andrej Slávik, Ioana Turcan, Julia Varela, Lea Vene, Anna Weitz, Daniel Yencken, Daphne Keramidas

Kursledare: Katarina Nitsch, konstnär och lektor vid Kungl. Konsthögskolan