Ansökan till program i fri konst är öppen 22/1–2/3 2020. Klicka här för mer information.

Rektor

Rektor 

Sara Arrhenius, Rektor

sara.arrhenius@kkh.se 

Sara Arrhenius är en curator, författare och kritiker baserad i Stockholm. Hon kommer närmast från Bonniers Konsthall där hon som första chef har tagit konsthallen från uppbyggnad och öppnande till den position den har i dag med en rad uppmärksammade utställningar och projekt.

Som direktör för IASPIS (2000-2005) ledde Sara Arrhenius ett internationellt uppmärksammat program av residens, konstnärsstöd, utställningar och publikationer. Arrhenius är ordförande i Bildkonstnärsfonden. Hon grundade magasinet NU – the Nordic Art Review och har varit chefredaktör för konstmagasinet Index. Hon skriver återkommande för den internationella publikationen ArtReview.

Från Arrhenius författarskap kan nämnas Andreas Eriksson, Roundabouts (2014), Mer än ljud (2013) och Resan till månen (2012). Som curator har Arrhenius gjort ett stort antal utställningar, som Insomnia med bland andra Carsten Höller, Leif Elggren och Kate Cooper (2016), Laura Lima, Den nakna magikern (2014) och Minneskonst med bland andra Gerard Byrne, Cecilia Edefalk och Alina Szapoznikov (2013).