Nu går 2018 års upplaga av Rundgång på Kungl. Konsthögskolan av stapeln. Våra studenter bjuder in till en späckad konstupplevelse för allmänhet och press. Vi öppnar dörrarna till skolan och visar utställningar i ett öppet ateljéformat. Studenterna producerar programpunkter, sidoevent och guidar besökare runt i skolans lokaler. Vernissagedagen avslutas med stor fest!

Öppettider

Fredag 9/11 kl 16-21
Lördag 10/11 kl 12-17

Program

– Vernissage 9/11 kl.16
Rundgång invigs med välkomstceremoni av studenter i entrén till Kungl. Konsthögskolans huvudbyggnad på Skeppsholmen, Flaggmansvägen 1, Stockholm.
– Fest 9/11 kl 21-01
Studenterna arrangerar öppningsfest i Muralen på skolan. Föranmälan krävs.
– Föreläsningar 9/11 16.30-17.30 och 17.30-18.00

Philipp Gufler, I Wanna Give You Devotion, exhibition view. Foto: Jan Erbelding

Philipp Gufler, I Wanna Give You Devotion, exhibition view. Foto: Jan Erbelding


Studenterna Erik Thornquist, Emilie Palmelund, Afrang Nordlöft Malekian, Tove Möller och Maiken Buus Andersen driver tillsammans en student-initierad plattform för personer som identifierar sig som queer på Kungl. Konsthögskolan. För Rundgång 2018 har de tagit fram följande program:
16.30-17.30 Föreläsning med Philipp Gufler (på engelska)
Philip Gufler är en konsnär baserad i Amsterdam och München och är sedan 2013 medlem av arkivforumet homosexualität münchen. Hans arbete hyllar ofta historiska personer som var grundläggande kritiska mot tidernas normer och värderingar. I hans arbete och de senaste publikationerna möter dessa personer Guflers samtidiga.
Konstnärsboken ”I want to give you devotion” publicerades i samband med Philipp Guflers samlade utställning. Det kombinerade historiska affischer och flygblad från det självorganiserade arkivet ”forum homosexualität münchen e.V.”. Ett urval av materialet samlas i konstnärsboken och utökas genom textbidrag från Kerstin Stakemeier / Philipp Gufler och medlemmar i forumet.
17.30-18.00 Visning av ”Schemata/σχήματα #01 (I wanted to give you devotion)” av Philipp Gufler, Byron Kalomamas och Angela Stiegler
Programpunkterna hålls i en ateljé på bottenplan i huvudbyggnaden. Anvisningar finns i Kungl. Konsthögskolans entré. Ingen föranmälan krävs.


Inbjuden producent är Sara Rossling 
 
 
Konceptet Rundgång kommer från Tyskland och omfattar utställningar i ett öppet ateljéformat, rundabordssamtal och sidoevent. Rundgång anordnas alltid av studenter som deltar i alla aspekter av evenemanget som moderatorer, utställningsvärdar, och producenter av sidoevent.