För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

Livserfarenhetens politik

Emanuel Almborg

Projektet har två delar, en forskande och en praktisk del som testar och experimenterar med forskningsresultaten. Forskningen är kopplad till det tidigare filmprojektet Talking Hands och tar utgångspunkt i samma sovjetiska utbildningsteori från den kulturhistoriska traditionen och psykologen Lev Vygotsky.

Projektet fokuserar på en annan praxis som härstammar från Vygotsky: drama i utbildning och hur en psykologisk teori om känslor och erfarenhet får politiska dimensioner från ett vygotskianskt perspektiv av livserfarenhet, eller ”perezhivanie” på ryska. Projektet utförs genom att arbeta med en ungdomsteatergrupp i Hackney, London, och utifrån Vygotskys koncept omprövas och ompolitiseras Stanislavskis teatermetod som ett pedagogiskt och imaginärt verktyg i dramaövningar som kommer att utforska den sociopolitiska och affektiva sidan av Hackneys historia. (2018)