För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

Slutförandet och den experimentella fasen av 3D-vaxskrivaren The Royal Wax Printer

Ulrika Rosengren Gustafsson, Esther Ericsson, Erik Cederberg, Anneli Scheutz, Leila El Harfaoui


The Royal Wax Printer är ett världsunikt verktyg för konstnärer, helt byggt från grunden, där varje del är speciellt framtagen/utvald och anpassad. The Royal Wax Printer bidrar till att länka samman verkstäder och bjuder in ny teknologi till en fusion med de traditionella hantverksteknikerna. De möjligheter som vax-3D-skrivaren ger är oändliga och öppnar för helt nya konstnärliga arbetssätt och uttryck.

Projektet har sitt ursprung i det tidigare utvecklingsprojektet Vax-3D-skrivaren, vars syfte var att ge studenter och konstnärer förutsättningar för nya uttryck och förbättrade arbetsmetoder. 3D-printern är unik eftersom den kommer att skriva ut i skulpturvax som går att ånga eller bränna bort. Den innebär nya sätt att arbeta och öppnar för experiment. Projektet har nått fasen då det är möjligt att genomföra tester och konstnärliga experiment. (2020)

Länk till extern projektblogg