För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

HR-generalist

Jacob Broms Engblom MA 2019-20. Foto: Jean Baptiste Béranger
Jacob Broms Engblom MA 2019-20. Foto: Jean Baptiste Béranger

Kungl. Konsthögskolan bedriver utbildning och forskning inom fri konst och arkitektur med tongivande svenska och utländska konstnärer, teoretiker och arkitekter som lärare. Högskolan har ca 230 studerande och drygt 75 anställda.

Kungl. Konsthögskolan har ett 5-årigt program i fri konst och en 2-årig masterutbildning i fri konst, därutöver anordnas utbildning för yrkesverksamma konstnärer och påbyggnads-utbildningar inom arkitektur. Just nu är högskolan i ett starkt utvecklingsskede och inrättar en ny organisation med två institutioner: Institutionen för programutbildning inom fri konst och Institutionen för forskning och vidareutbildning i arkitektur och fri konst. Arbetsplatsen är belägen på Skeppsholmen, centralt i Stockholm.

Beskrivning av tjänsten

Som HR-generalist är du placerad på enheten HR och Ekonomi, en av fyra enheter inom Kungl. Konsthögskolan Förvaltningsavdelning. På enheten HR och Ekonomi ingår fyra medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi söker en HR-generalist som trivs i den konsultativa rollen gentemot de nya institutionerna och förvaltningen och som har erfarenhet av att självständigt ge specialiststöd, samordna och handlägga högskolans frågor inom hela HR-området.

Arbetsuppgifterna har en stor bredd, och innebär både operativa och strategiska arbetsuppgifter inom exempelvis rekrytering, arbetsmiljö, MBL förhandlingar, lönefrågor, rehabilitering, organisations- och utvecklingsfrågor

Du kommer ansvara för HR information på vårt intranät och externa webb och vara kontaktperson gentemot Statens Servicecenter, som hanterar vår löneadministration.

Du arbetar i olika HR-system, särskilt Primula och Varbi, och håller dig uppdaterad om lagar, avtal, regelverk, processer och rutiner inom HR-området. Arbetet kan även innefatta andra administrativa arbetsuppgifter.

Det dagliga arbetet ställer stora krav på självständighet, initiativförmåga och god planering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • högskoleutbildning inom personalområdet eller arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • erfarenhet av självständigt HR- och personaladministrativt arbete från statlig sektor
  • goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • goda datorkunskaper i MS Office och vana att arbeta i digitala system.

Därutöver är det meriterade om du har:

  • erfarenhet från universitets- och högskolesektorn
  • erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete
  • erfarenhet av att driva utvecklingsarbete inom HR-området

Personliga egenskaper

Du har ett serviceinriktat arbetssätt och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer.

Du är trygg i din profession och har en god kommunikativ förmåga.

Du är tydlig och kan sätta gränser.

Du har integritet och personlig mognad

Du är lösningsorienterad och strukturerad person som kan arbeta självständigt och noggrant, du tar egna initiativ, kan prioritera bland dina arbetsuppgifter och tar stort ansvar för ditt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningen

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan senast den 27 september 2021 märkt med diarienummer: 2.4.1/2021:259.

Ytterligare information lämnas av HR-chef Rickard Stöhr 070-140 29 04. Fackliga företrädare är Carl Johan Erikson (SACO) och Göran Svenborn (ST), de nås på telefon 08-614 40 00.

Kungl. Konsthögskolan vill ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.