För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

Rektors sekreterare

Monika_Milivojevic_MA_KKH_2019-20
Monika Milivojevic, MA 2019-20.

Kungl. Konsthögskolan utbildar inom fri konst och arkitektur med tongivande svenska och utländska konstnärer, teoretiker och arkitekter som lärare. Högskolan har ca 230 studerande och drygt 70 anställda. Kungl. Konsthögskolan har ett 5-årigt program i fri konst och en 2-årig masterutbildning i fri konst, därutöver anordnas utbildning för yrkesverksamma konstnärer och påbyggnadsutbildningar inom arkitektur. På högskolan bedrivs också konstnärlig forskning. Arbetsplatsen är belägen på Skeppsholmen, centralt i Stockholm.

Vill du vara med på resan mot nya mål i en kreativ och dynamisk verksamhet? Här får du möjlighet att påverka utformningen av din roll där det ges frihet under ansvar.

Kungl. Konsthögskolan söker en självständig, social, problemlösningsfokuserad och strukturerad rektors sekreterare som har hög integritet och ett moget förhållningssätt.

Beskrivning av anställning och arbetsuppgifter 

Rektors sekreterare är det administrativa navet gentemot rektor och högskolestyrelsen i olika processer och täta kontakter med högskolans samarbetspartners, studenter och personal ingår i uppdraget. Du arbetar flexibelt och kreativt utifrån de behov som uppstår med projektledning, koordinering, administrativt stöd och research. I arbetet ingår ansvar för förberedelse, genomförande och dokumentation av de möten där rektor deltar, rektors kalender och vissa av rektors strategiska projekt. Rektors sekreterare är även sekreterare i högskolans styrelse och håller ihop högskolans personalmöten, planeringskonferenser, akademiska högtider och vissa utåtriktade arrangemang. Tjänsten är placerad inom högskoleförvaltningen vid enheten för ledningsstöd.

Kvalifikationer

  • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av att ge administrativt stöd gentemot ledningsfunktioner från högskolesektorn eller annan statlig verksamhet.
  • Mycket goda kunskaper inom Officepaketet
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska
  • Kunskap om samtidskonst och erfarenhet av konstområdet

Det är meriterande om du dessutom har

  • Kunskap om offentliga regelverk, som förvaltningslag samt offentlighet och sekretess
  • Erfarenhet av projektledning och utåtriktade arrangemang
  • Erfarenhet av att göra research och presentationsmaterial
  • Erfarenhet av arbete med administrativa IT- system
  • Behärska fler språk än svenska och engelska

Som person är du van att arbeta i team och har hög integritet. Du arbetar självständigt med ett proaktivt förhållningssätt. Du har stor förmåga att planera ditt arbete med en hög leverans. Du är driven och van att arbeta mot deadlines.  Du är problemlösande och har hög social kompetens.  Vidare ser vi att du är ansvarskännande och prestigelös.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Övrig information 

Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträdde enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Ytterligare upplysningar lämnas av Anna Wennergrund, förvaltningschef 076-0522401.

Fackliga företrädare är Åsa Andersson (SACO) och Göran Svenborn (ST). Samtliga nås på telefonnummer 08-614 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 20 september 2021. Ansökan ska innehålla ansökningsbrev och cv med diarienummer 2.4.1/2021:251.

Kungl. Konsthögskolan strävar efter en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald.