För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

Utbildningsadministratör/Internationell koordinator

Fatima Kassius BA 2019-20.
Fatima Kassius BA 2019-20.

Kungl. Konsthögskolan bedriver utbildning och forskning inom fri konst och arkitektur med tongivande svenska och utländska konstnärer, teoretiker och arkitekter som lärare. Högskolan har ca 230 studerande och drygt 75 anställda.

Kungl. Konsthögskolan har ett 5-årigt program i fri konst och en 2-årig masterutbildning i fri konst, därutöver anordnas utbildning för yrkesverksamma konstnärer och påbyggnads-utbildningar inom arkitektur. Just nu är högskolan i ett starkt utvecklingsskede för att skapa framtidens konstutbildning. Kungl. Konsthögskolan inrättar den 1 september 2021 en ny organisation med två institutioner: Institutionen för programutbildning inom fri konst och Institutionen för forskning och vidareutbildning i arkitektur och fri konst. Arbetsplatsen är belägen på Skeppsholmen, centralt i Stockholm.

Beskrivning av tjänsten

Tjänsten som är placerad vid högskoleförvaltningen innehåller en stor variation av arbetsuppgifter med fokus på studieadministrativt stöd till programmen i fri konst, samt arbete med internationell studentmobilitet. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat att svara på frågor om utbildningen, sammanställa information och lägga upp information på intranätet, vara behjälplig i antagningsarbetet, introduktionen av studenter samt kring arbetet med kursvärderingar.

Kungl. Konsthögskolan bedriver studentutbyte inom Erasmus, Nordplus och via bilaterala utbytesavtal. Arbetet som internationell koordinator innebär att ha hand om inkommande och utresande studenter samt administrationen kring utbytesverksamheten.

Tjänsten är placerad på utbildnings- och forskningsenheten och andra administrativa uppgifter inom enheten och förvaltningen kan också förekomma.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde i augusti 2021. Vi tillämpar 6 månaders provanställ­ning.

Läs mer och sök tjänsten.