För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

Utställnings- och programproducent

Joakim Havaas BFA 2021. Foto: Jean Baptiste Béranger.
Joakim Havaas BFA 2021. Foto: Jean Baptiste Béranger.

Kungl. Konsthögskolan bedriver utbildning och forskning inom fri konst och arkitektur med tongivande svenska och utländska konstnärer, teoretiker och arkitekter som lärare. Högskolan har ca 230 studerande och drygt 75 anställda. Kungl. Konsthögskolan har ett 5-årigt program i fri konst och en 2-årig masterutbildning i fri konst, därutöver anordnas utbildning för yrkesverksamma arkitekter och konstnärer med påbyggnadsutbildningar inom arkitektur och konst. Arbetsplatsen är belägen på Skeppsholmen, centralt i Stockholm.

Läs mer om Kungl. Konsthögskolan.

Kungl. Konsthögskolan erbjuder som en del av utbildningen, forskningen och samverkansuppdraget ett publikt program som är öppet för allmänheten. Det omfattar utställningar, konferenser, seminarier och andra konsthändelser. Nu söker vi en utställnings och programproducent som ska arbeta med Kungl. Konsthögskolans publika verksamhet.

Arbetsuppgifter

Utställnings- och programproducenten producerar och koordinerar Kungl. Konsthögskolans publika program av utställningar, föreläsningar och andra konsthändelser. Arbetet utformas i dialog med ledning, lärare och forskare samt studenter och i samarbete med kommunikatörerna. I arbetet ingår att planera, koordinera och producera återkommande utställningsinitiativ på högskolan men även att fånga upp och planera för nya och kommande programserier och utställningsprojekt.

Som utställnings- och programproducent kommer du ha ett helhetsansvar för att programpunkter genomförs. Tjänsten är placerad inom högskoleförvaltningen vid enheten för ledningsstöd och uppgår till 50 %, men kan beroende på programmet förläggas med olika arbetsbelastning över året och äga rum på kvällar, helger och lov

Kvalifikationer

  • Du har god kännedom om konst- och kulturområdet, särskilt samtida konst.
  • Du har erfarenheter och/eller utbildning som curator, producent eller projektledare inom konstområdet
  • Du har erfarenhet av att producera utställningar och olika typer av publika program, både fysiskt och digitalt.
  • Du har erfarenhet av alla led i utställnings- och programproduktion.
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig obehindrat i tal och skrift på engelska

Det är meriterande om du dessutom har

  • Grundläggande kunskaper i WordPress.
  • Grundläggande kunskaper i Adobe Photoshop och InDesign.
  • Vana att arbeta med publikationer
  • Tidigare arbetat med media- och bildhanteringsystem (gärna MediaFlow Pro).
  • Erfarenhet av arbete med sociala medier.

Som person är du van att arbeta i team och har hög integritet. Du är självgående och van vid att jobba med en tydlig strategi och ett tydligt uppdrag i fokus och klarar av ett högst tempo och hantera deadlines. Du är problemlösande och har hög social kompetens.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställningen

Anställningen är tillsvidare på 50% med tillträdde enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Ytterligare upplysningar lämnas av kommunikationsansvarig Oliver Krug, tel 076-6957969.

Fackliga företrädare är Carl Johan Erikson (SACO) och Göran Svenborn (ST). Samtliga nås på telefonnummer 08-614 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 22 september 2021. Ansökan ska innehålla ansökningsbrev och CV med diarienummer 2.4.1/2021:194


Kungl. Konsthögskolan strävar efter en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald.