Kungl. Konsthögskolan, Stockholm, Sverige

Litografi

litoverkstad

I litografiverkstaden kan studenter arbeta med plantryck, sten- och plåtlitografi samt med monotypier som trycks för hand eller i offset.

Kurser

Varje termin erbjuds en introduktionskurs till litografiverkstaden med fokus på såväl teknik som säkerhet. I regel erbjuds även en fortsättningskurs varje termin som ger specialkunskaper inom litografin, både tekniskt och konceptuellt. En stor del av undervisningen är individuellt orienterad. Gästlärare och föreläsare inom området bjuds ofta in till verkstaden.

Verkstaden har ett väl fungerande ventilationssystem; kemikalier fångas upp och samlas i låsta, luftade skåp.  Vi försöker att i möjligaste mån undvika användningen av lösningsmedel; rengöringsmaterial och andra produkter är tillverkade av vegetabiliska oljebaserade biolösningsmedel.

Verkstaden har ett omfattande handboksbibliotek som beskriver historiska och samtida tekniker. Vi arbetar även i nära samverkan med biblioteket för att hålla oss uppdaterade om forskningen på området.

Lärare

Patrick Wagner, adjunkt i fri konst

Tekniker

Utrustning

Litografiverkstaden

VisningsrumNotice: Trying to get property of non-object in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/themes/pickman-0.16.1/link_layer.php on line 9

Notice: Trying to get property of non-object in /opt/bitnami/apps/wordpress/htdocs/wp-content/themes/pickman-0.16.1/link_layer.php on line 10