För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

Examensutställning: Malin Molin

Malin Molin: Examensutställning oktober 2020
Malin Molin: Examensutställning oktober 2020

Ät mina målningar. Bilden är en del av kroppen och seendet är en metabolisk process. Känn den råa libidinösa energin från istock photos och sluka det bulimiska bildflödet. Du får mer än du vill ha och måste göra dig av med något. Är det sexigt? Eller äckligt? Köper du det? Känns det i magen?

I mitt måleri intresserar jag mig för den stormiga kärleksrelationen mellan begär och bild och hur den tar sig uttryck i kroppen. Verken vill förmedla känslan av fysisk njutning och en taktil glädje i måleriet. Samtidigt uttrycker målningarna en ambivalens inför den kontrollförlust det innebär att vara en driftstyrd människa i en samtid som gör allt för att trigga vår åtrå. Ofta arrangerar jag mina motiv i äktenskap, där en bild läggs på en annan. Bilderna förstärker och förvränger varandra i den svulstiga och lekfulla motivvärld som återfinns i mitt måleri.

Malin Molin har studerat vid Dômen Konstskola, Chelsea College of Fine Art London och går nu sista året på femåriga programmet i fri konst vid Kungl. Konsthögskolan. Utställningen Magen är hennes examensutställning.