För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

Bibliotek

Sara Nielsen Bonde MA 2018–2019. Foto: Jean-Baptiste Béranger.

Om biblioteket

Kungl. Konsthögskolans bibliotek ligger i huvudbyggnaden. Våra samlingar speglar undervisning, projekt, forskning och andra aktuella aktiviteter. Tillsammans med studenter, lärare och forskare formar vi biblioteket. En mindre avdelning av biblioteket finns på Mindepartementet. Urvalet av litteratur och tidskrifter utgår från Mindepartementets inriktning på fotografi, rörlig bild, digitala tekniker och performance.

Sök litteratur

Sök litteratur och tidskrifter och i de databaser som biblioteket tillhandahåller.

Låna 

Alla är välkomna att låna på Kungl. Konsthögskolans bibliotek. Ansök om lånekort första gången du besöker biblioteket. Lånetiden är en månad, och du kan reservera böcker eller låna om direkt i vår digitala katalog. Lämna tillbaka lånade böcker direkt i biblioteket eller i återlämningslådan som finns i entrén till Kungl. Konsthögskolan. 

Studenter och personal på Kungl. Konsthögskolan kan också fjärrlåna material från andra svenska bibliotek.

Boka en bibliotekarie

Kungl. Konsthögskolans studenter kan få hjälp att lära sig mer om avancerad informationssökning och få tips på hur man hittar böcker, artiklar eller annat material. Bibliotekarien kan också hjälpa till att lägga in examensarbeten i Diva. Nya studenter kan delta i en analog biblioteksvisning, där vi visar hur biblioteket är uppbyggt och fungerar.

Biblioteket bevakar och köper in litteratur, och vi tar gärna emot inköpsförslag. 

Öppettider

Biblioteket på Kungl. Konsthögskolan är oftast bemannat måndagar och tisdagar kl. 13.00–16.00, torsdagar 13.00–16.00, fredagar 09.00–12.00.

För studenter och personal är biblioteket även öppet med självservice alla dagar från kl. 07.00–22.00.

Externa besökare är välkomna, men för att vara säker på att träffa bibliotekarien boka gärna en tid efter överenskommelse: biblioteket@kkh.se.

På onsdagar finns bibliotekarien på Konstakademiens bibliotek, Fredsgatan 12, kl. 13.00–17.00. Studenter och personal vid Kungl. Konsthögskolan är välkomna även till detta bibliotek.

Kontakt

E-post: biblioteket@kkh.se