För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

Karin Lindstén

Examensutställning: Karin Lindstén – the catcher / always home.
Examensutställning: Karin Lindstén – the catcher / always home.

Varmt välkommen till Karin Lindsténs examensutställning på Galleri Mejan.

Öppettider:
Mån–fre 12.00–18.00
Lör–sön 12.00–17.00
Fredag 9 april 17.00–21.00

Utställningen står mellan den 9–18 april.

Karin Lindstén
the catcher / always home

det är tyst där det annars låter. på ett fält. i mitten eller vid sidan av det. lakan eller tyger blåser i vinden. på en tvättlina mellan uråldriga träd. natten. den frusna tiden. en upplyst annars mörk stund. ser någon sminket om natten. vem ser sin egen ögonskugga.

en prisma ligger till synes svävande över en tapet av ormbunkar. ormbunkar är den äldsta växten. deras fossiler vittnar om det. en hand rör sig över hemmets invärtes gränser, över det som gör det synligt, som skiljer inomhus från ute. det blåser på månen. det är ingens fel. de säger det. att ovanifrån. att det är en bild. som ett chiffer eller karta – de brinnande gatljusen från staden.

skulpturerna verkar vilja något. vilja tillbaka till sitt ursprung. de lider hellre i sitt mittemellanstadie till en avgrund än att fogas till igenkännlig och konsumerbar bild. deras kroppar är kanske vad som hamnade utanför det kronofotografin försökte kartlägga. fånga. binda in.

jag ser en tröskel in till något annat. som är hal och som med sitt eget försvinnande vill dröja vid det som håller på att gå sönder. jag ser bilder som vill bort från vad bilder gör (en dubbel verklighet) men hålla det vid liv. vaka vid dess sida.

därtill frånvaranden. att glömma vad som aldrig hände. att drömma vad som hänt. innanför ögonlocken. ljuset mot det eller från det. hypervakenhet. rem-vakenhet. innan det visade det för dig. upplevelsen av kroppen i världen lösgörs från tiden och från att vi dödas av den. en bedövning i form av spegelbild av det som inte går att se i mörker.

moon struck. (ungefär mångalen) att påverkas i sin sinnesstämning och hälsa av månens ljus. bli drabbad, slagen, elektrifierad av den. en förklaring eller ursäkt för oberäkneligt beteende eller extas.

det är någon som ringer här. hör ni inte det? att det är någon som ringer här från ena änden? av salen, kroppen, fältet eller rummet. att det är någon som svarar här? någon som ligger där, ute i vassen, något som aldrig frågade någon något.
teknologin har en spegelbild men inget att spegla i den. kroppen är ett optiskt hus.

Text: Eugene Sundelius von Rosen.