För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

Film och panel 7/11: Good Life

Varmt välkomna till en visning av dokumentärfilmen Good Life. Efter filmen hålls ett panelsamtal med regissören Marta Dauliūtė, urbanisten Miguel Robles-Durán, arkitekten Tor Lindstrand och sociologen Majsa Allelin om nyliberalismens rum och entreprenöriella framtider. Introduktion och moderation av Elof Hellström och Magnus Ericson.  

↠ Program
18:00 Soppa i Hägerstensåsens medborgarhus kafeteria
19:00 Filmvisning: Good Life
20:15 Panelsamtal
Efter samtalet tid för informella samtal och umgänge

Good Life (72 min, Sverige, Litauen, Finland, 2022). Visionära idéer för framtiden tar form i ett exklusivt nyliberalt kollektiv där entreprenörskapet kommit att bli något långt mer än implementerandet av en affärsidé. Dokumentärfilmarna Marta Dauliūtė och Viktorija Šiaulytė följer en grupp unga människor i en ”co-living start-up” i centrala Stockholm. Här är kapital synonymt med individens förmåga och innovation det gäckande ledordet. Här kan utvalda entreprenörer hyra en pod att bo i, och i utbyte få inspiration, gemenskap och evig produktivitet. I en tid när vi alla förväntas leva i relation till ett tillstånd som kräver att vi ständigt lyfter fram och förverkligar oss själva, går Good Life in på djupet av vad den entreprenöriella ideologin gör med oss. Vad händer när ett företags narrativ blir del av ens innersta jag och gemenskap blir en produkt?  

Evenemanget genomförs i samarbete mellan IASPIS, kursen Tusen kulturhus vid Kungl. Konsthögskolan, MDEMC, Draken film, Konstfrämjandet Stockholm, ABF Stockholm och Hägerstensåsens medborgarhus.

↠ Läs mer: Filmvisning med panelsamtal: Good Life