För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

Sara Ekholm Eriksson

Välkomna till Sara Ekholm Erikssons examensutställning på Galleri Mejan, Kungl. Konsthögskolans studentgalleri.

Öppettider:
Mån–fre 12.00–18.00
Lör–sön 12.00–17.00
Vernissage fredag 11 mars 17.00–21.00

Utställningen står mellan 11 mars–20 mars.

Sara Ekholm Eriksson
’En vetsaga om metamorfosen’

I Ekholm Erikssons utställning kommer du att omges av ett ekosystem som är i förändring. Där trä blir transparent, koraller förvandlas till stenar och fossiler förvandlas till konstgjorda korallrev.

Det genomskinliga träet är tillverkat av Doktoranden Céline Montanari på KTH som Sara har samarbetat med.

De konstgjorda korallerna är gjorda av krita, (samlat lager av gamla fossiler), som har ommodellerats och förvandlats med hjälp av 3D-modellering och 3D-printning. Dessa skulpturer kommer senare att planteras som konstgjorda korallrev i havet på västkusten tillsammans med forskaren Susanna Strömberg med flera i projektet LIFE Lophelia från Göteborgs Universitet.

”En metamorfos; en pågående förändring bortom form och struktur. Som skapar en ny symbios eller gör ett intrång i ett ekosystem. I djuphavet växer och förändras det, där fossil blir till krita, krita blir till skulptur och skulptur blir till korall.Ett paradigm i form, material och orsak, med syftet att ge en andra chans. En andra chans för korallerna så som för människan. Nere i kylan, i mörkret, en förhoppning för oss människor att hela våra lungor. Ett försök att överleva, ett försök att bli naturen, att förändra vårt förflutna, kontrollera vår framtid och leka Gud.”