För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

Oscar Lara på Tensta konsthall: Mining Life

Mining Life, Oscar Lara

Kungl. Konsthögskolans doktorand Oscar Lara öppnar sin utställning Mining Life den 6 oktober på Tensta konsthall. Dörrarna öppnas kl 17 och kl 18 hälsar Cecilia Widenheim välkommen följt av introduktion till utställningen av konstnären Oscar Lara och curatorn Lisa Rosendahl. 

Under sin barndom tillbringade Oscar Lara skolloven i den peruanska regionen Madre de Dios i Amazonas djungel. Sedan 2018 har han i projektet Preventive Custody arbetat med kvinnor som genom trafficking förts till de samhällen som skapas kring guldgrävarindustrin i området. Kvinnornas berättelser har utvecklats i samarbete med en dramaturg till en pjäs. På Tensta konsthall har pjäsen överförts till utställningsrummet genom scenografi och ljudkulisser. I utställningen visas också videoverket Searching for Power on the Collective Laugh som fortsätter på gruvindustritemat. I filmen spelar en grupp gatukomiker från Lima upp den farsartat komplicerade relationen mellan den peruanska staten och byråkratin, lagliga och olagliga gruvarbetare och den korruption som präglar systemet. 

Mining Life för samman dessa berättelser till en kuliss-stad av minnen och miljöer i utställningen på Tensta konsthall.

Läs mer om utställningen och besöksinformation på Tensta Konsthall.