För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

MMXX

MMXX Kungl. Konsthögskolans utställningskatalog 2020
MMXX Kungl. Konsthögskolans utställningskatalog 2020

När pandemin nådde Sverige i början av mars gick Kungl. Konsthögskolans avgångsutställningar samma öde till mötes som i princip alla andra aktiviteter som förutsätter att människor samlas och möts. De ställdes in, sköts på framtiden eller omstöptes i nätbaserad form. Tack vare gott samarbete med Konstakademien kunde dock Kungl. Konsthögskolans studenter i slutet av sommaren möta sin publik – och sina kritiker. Läs gärna mer om mottagandet. Mellan den 29 augusti och 27 september bokade hundratals besökare en på många sätt och vis unik konstupplevelse, en som vi nu vill dela med oss av.

Till alla er som inte hade möjlighet att besöka oss. Eller som aldrig fick tag i en katalog. Välkomna att ladda ner, spara eller dela vidare utställningskatalogen för 2020. Här finner du en omsorgsfull överblick av 44 konstnärsskap.

Ladda ner katalogen som PDF (13Mb).

Katalogen innehåller verk av alla Kungl. Konsthögskolans BFA- och MFA-studenter som under sommaren 2020 ställde ut vid Konstakademien, samt textbidrag av högskolans kollegium.