För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

Restaureringskonst och Ombyggnadskultur på KKH

Fotograf: Cronquist, Gustaf W:son, Arkdes digitaltarkiv - ARKM.1990-106-004

Ansökan till Kungl. Konsthögskolans vidareutbildningskurser inom arkitektur och fri konst öppnar den 4 mars 2025 och stänger den 8 april. Ansökan sker via en ansökningslänk som under ansökningsperioden går att hitta under respektive kurssida. Läs mer om ansökan här.

Restaureringskonst

Arkitekturen och landskapet, 60 hp

Kursen Restaureringskonst ägnar läsåret 2025/26 åt ett nyfiket sökande för att förstå samspelet mellan naturen, kulturen och arkitekturen i det byggda kulturarvet. Fyra olika studieobjekt med fokus på södra och norra Sverige samt Stockholm bildar utgångspunkt för studierna. 

Läs mer om kursen här.

UndervisningsspråkSvenska

Ombyggnadskultur

Arkitekturen i blå och gröna rum, 60 hp

Temat för kursen Ombyggnadskultur läsåret 2025/26 är att undersöka de blå och gröna strukturernas och lanskapsrummens betydelse för arkitekturens kvaliteter. Hur kan samspelet mellan arkitektur och landskap användas för att stärka bio-diversiteten, öka trivseln och skapa förutsättningar för social gemenskap? Arkitekturen har som mål att tjäna människan och hennes behov, men nu behöver begreppet vidgas till att också omfatta andra levande varelser. Vad får det för betydelse för arkitekturen?

Läs mer om kursen här.

UndervisningsspråkSvenska

Restaureringskonst

Katalysator: Restaureringskonst, fördjupningskurs, 30 hp (50%)

Kursen Katalysator går på halvtid och syftar till att ge en fördjupad kunskap om restaureringskonsten och dess betydelse för samhällsutvecklingen. Kursen syftar vidare till att ge en helhetssyn på det byggda kulturarvet, med fokus på dess inneboende värden.

Läs mer om kursen här.

UndervisningsspråkSvenska

Tips: Kungl. Konsthögskolan ger 2025/2026 kursen Vildvuxet skrivande: Ekokritiska dialoger som syftar till att ge studenterna en fördjupad kompetens inom litterärt konstnärligt skrivande, med särskilt fokus på att utveckla ett eget textbaserat projekt som engagerar sig i ekokritiska perspektiv. 

Läs mer om kursen här.