För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

After Work: a book about the meaning of Work

After Work: A book about the meaning of Work
After Work: A book about the meaning of Work

Välkommen till bokrelease för After Work: a book about the meaning of Work med diskussioner, musik av George Kentros, filmen En konstnär får inte vara för mallig och en dialog om boken.

Inbjudna att diskutera boken är de konstnärliga forskarna: Lina Persson och Mårten Medbo.

Författarna är Nils Claesson, Karin Hansson, George Kentros, Åsa Andersson Broms, Shiva Anoushirvani och Per Hasselberg.

Ta en drink, ät en salt pinne. Njut av After Work.

After Work använder konstarbeten för att förstå meningen med arbete i en föränderlig tid: Långa dagar på arbetet ersätts med hemarbete. Maskinerna tar över de farliga och smutsiga jobben. Gig-ekonomin kallar arbetare för företagare. Nya publiceringsformer får konst att distribueras för ingenting i en cybervärld där valutan är likes och där algoritmer håller reda på våra innersta drömmar och önskningar. Den traditionella rollen av kulturarbetare smälts samman med ett desperat prekariat som säljer sin talang för förväntningar. Allt vi en gång lärde om arbete och dess villkor stämmer inte längre. Vi lever i en era av After Work.

Boken är ett resultat av ett konstnärligt forskningsprojekt åren 2017–2021 med stöd av Vetenskapsrådets kommitté för konstnärlig forskning genom Kungl. Konsthögskolan.

Läs mer om forskningsprojektet.

Omslag: Sara Edström
Grafisk design: Karl Ehrenkrona
Omslagsfoto: Jean Hermanson
Förlag Ruin 2021–2022