För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

Sonic Insurrections: Lyssningsrummet

EMBASSY collective

Sonic Insurrections är en programserie som lyfter fram ljud och lyssnande som träffytor för affekt, minne, solidaritet, puls, rytm och andlighet.

Programmet är skapat av curatorerna Tawanda Appiah och Mmabatho Thobejane som säger följande om serien:

“Vi fördjupar oss kring ljud för att komma åt dess historia, dess nuläge och pågående processer för att karva fram något annorlunda (Otherwise). Med utgångspunkten att föreställa sig ett “otherwise” försöker vi omskapa definitionen av kulturarv som något som utgörs av vissa arkitektoniska, historiska och naturgivna värden knutna till nationalstaten. En definition som menar att kulturarvet är materiellt, historiskt och bidrar till att skapa världar och nationer. Konstruktionen av nationell gemenskap sker ofta genom våld, krig och anti-svart rasism. Om kulturarv kan knytas till sådana sammanhang, finns det också sätt att förenas bortom dessa, över gränser? Vi har inga exakta svar eller lösningar, men anar att musik och ljud kan ta sig igenom bortom skiljelinjer och bidra till gemenskap hos svarta grupper och vidare.”

Program:
18.00–18.30 Set #1
18.30–19.00 samtal mellan curatorerna Tawanda Appiah och Mmabatho Thobejane och EMBASSY collective, ett dj-kollektiv som förenas i sin passion och kärlek för house-musik
19.00–20.00 Set #2

Anmäl dig till: sarah.heuberger@kkh.se

Eventet är det andra i serien Sonic Insurrections och ett tidigare event ägde rum på Tensta konsthall den 26 mars. Då fick publiken ta del av en presentation av tankarna bakom Sonic Insurrections samt lyssna till kulturarbetaren och dj:n Nombuso Mathibelas vinylset och föredrag. Sonic Insurrections är en serie kopplad till Tensta konsthalls pågående grupputställning Hurting and Healing – föreställ dig ett annat kulturarv som visas till och med 28 augusti.

Utställningen och programmet berör olika perspektiv på
kulturarv: http://www.tenstakonsthall.se/…

Eventet genomförs som ett samarbete mellan Tensta konsthall och Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.

Språk: Engelska

Foto: Iza Boëthius.