För att se denna webbplats vänligen uppgradera eller använd en annan webbläsare. Prova antingen Chrome, Safari, Firefox, Opera eller Microsoft Edge.

Natasha Marie Llorens

Natasha Marie Llorens (fil. dr. Columbia University, New York, 2021; MA Center for Curatorial Studies vid Bard College, 2011) är områdesansvarig för Text på Kungl. Konsthögskolan och undervisar inom konstteori. Hon ansvarar för teori och skrivande om konst i MA programmet, fjärde och femte årskurs.

Llorens skriver om samtida konst i Nordafrika och Mellanöstern, film-, feministisk- och queer-politik inom konsten, våldets filosofier, de-kolonial kuratoriell praktik och om de arbeten av de partners hon har långsiktiga samarbeten med. Hon medverkar regelbundet i Art Agenda. Hennes texter har också publicerats i Frieze, ArtReview, CURA Magazine, Tijdschrift Kunstlicht, PARSE Journal, Contemporary Art Stavanger, Ibraaz och en lång rad andra kataloger. Hon skriver för närvarande på en bok om fem experimentella filmer från 1960- och 1970-talets Algeriet och medverkar i ett forskningsprojekt om algerisk socialism under 1970-talet i samarbete med konstnären Massinissa Selmani. Den första utställningen för detta projekt kommer att visas i Algeriet under våren 2021.

För länkar till forskningsbidrag i fulltext se här.